Uusia vaikuttamisen mahdollisuuksia

Tuulia Hautakoski, Larissa Aksinovits ja Monika Haanpää POE:n syysseminaarissa 25.10.2019

Oman äidinkielen opettajat ry on hyväksytty OAJ:n eli Opettajien ammattijärjestön ulkojäseneksi ja sitä kautta pääsimme 24.10.2019 virallisesti mukaan myös POE:en eli Pedagogisten opettajajärjestöjen edustajistoon. POE:ssa olemme opettajien edunvalvonnan keskiössä tuomassa oman äidinkielen opetuksen näkökulmaa opettajien ja muiden koulutusalan toimijoiden tietoisuuteen.

Opettajajärjestöt on POE:ssa jaettu ryhmiin eli pooleihin pääasiassa sen mukaan, minkä oppiaineen opettajia järjestöt edustavat. Ok-opejen kanssa samassa poolissa ovat äidinkielen opettajat, S2-opettajat ja EKKOL. Tämä on loistava mahdollisuus tehdä yhteistyötä!

Myös yhteistyö OAJ:n kanssa, joka on opetusalan edunvalvonnan jättiläinen, tuo uusia vaikuttamisen mahdollisuuksia. Olemme avanneet keskustelua mm. opettajien kelpoisuuksiin liittyvistä kysymyksistä. Olemme kuitenkin edelleen OAJ:sta erillinen yhdistys, eli jäsenemme eivät automaattisesti ole OAJ:n jäseniä.

Lisätietoa POE:sta ja luettelon opettajajärjestöistä löydät tästä linkistä: https://www.oaj.fi/ajankohtaista/julkaisut/2019/pedagogiset-opettajajarjestot-poe/