Tutkimusta oman äidinkielen opetuksesta, monikielisyydestä ja kielivarannosta

Tampereen yliopiston väitöskirjatutkija Maija Yli-Jokipii, joka tekee väitöskirjaa oman äidinkielen opettajien työstä, ottaa osaa keskusteluun Suomen kielivarannosta ja monikielisyydestä tänään julkaistussa artikkelissa. Oman äidinkielen opetuksella on hänen mukaansa myös tärkeä rooli kielivarannon ylläpitämisessä ja kehittämisessä.

”Suomalaista keskustelua kielivarannosta ja englannin ylivallasta leimaa yksikielisyyden harha. Perinteisesti uskotaan, että jokaisella ihmisellä on vain yksi äidinkieli, vaikka monet syntyvät ja elävät monikielisessä ympäristössä.”

Voit lukea koko artikkelin täältä: https://www.tuni.fi/fi/ajankohtaista/lantinen-harhakuva-estaa-nakemasta-maahanmuuttajien-kielivarantoa?fbclid=IwAR29uxCEsJD8MQeoE55b88rgWAtY0kCyNwL47A1lEG5wJCVSobymafDdtfE

The article is also available in English:
https://www.tuni.fi/en/news/western-bias-prevents-seeing-language-skills-immigrants?fbclid=IwAR25s_Gp5FzOkpbfOp7SrCKjt-kK8iksLfRKJIHmwuMs_wQAzJO556bsQ24

Related Posts

Ei tuloksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.

Valikko