Äidinkielen päivä 21.2.2021

Kansainvälistä äidinkielen päivää vietetään 21.2. Se on UNESCOn vuonna 1999 lanseeraama juhlapäivä, jonka tarkoitus on edistää kielellistä ja kulttuurista moninaisuutta sekä monikielisyyttä.

Seinäjoen lukiossa otettiin varaslähtö juhlintaan viettämällä monikielisyyden päivää jo perjantaina 5.2.2021. Koulun S2-opiskelijat olivat opettajansa Jaana Mäenpään johdolla suunnitelleet ja kuvanneet videon, jossa puhuttiin nuoria koskettavista aiheista. Nuoret kysyivät haastatteluissa toisiltaan mm. voiko äidinkieliä olla monta, voiko äidinkielen menettää, osaako lukea ja kirjoittaa äidinkieltään ja miltä tuntuu olla ulkomaalaisena Suomessa. Lisäksi kerrottiin äidinkielen määritelmistä.

S2-opiskelijoita ja opettaja Jaana Mäenpää (alhaalla oikealla)

Koko koulu sai osallistua katsomalla oppitunnin alussa videon ja tekemällä sen jälkeen Kahoot-visan, jossa oli muutama kysymys videon aiheista. Luokan paras palkittiin lahjakortilla koulun kahvioon.

Äidinkielen päivän vietto näkyi ja kuului koulussa myös kansainvälisenä musiikkina välituntisin, ja lisäksi oli mahdollisuus ottaa kuvia selfie-seinän edessä. Loistava idea on myös ilmoitustaululla oleva kartta, johon on merkitty, mitä kaikkia kieliä tässä 860 opiskelijan lukiossa puhutaan.

Seinäjoen lukiossa puhutaan monia kieliä.

Lisätietoa Kansainvälisestä äidinkielen päivästä YK:n sivuilla (myös englanniksi): https://www.ykliitto.fi/tapahtumat/yk-paivat/kansainvalinen-aidinkielen-paiva

Julkaisemme mielellämme Facebookissa muitakin kokemuksia ja vinkkejä äidinkielen päivän viettoon. Ota yhteyttä kommenteissa tai suoraan Facebook-sivullamme: https://www.facebook.com/omanaidinkielenopettajat

, ,

Related Posts

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.

Valikko